fbpx דילוג לתוכן דילוג לתוכן

שמן זית וממרחים של משק אחיה למכירה גם באתר

עגלת קניות

אין מוצרים בסל הקניות.

פרחים אכילים

פרחי מאכלפרחים אכילים
Notfound

לפי ההיכרות עם קהל הלקוחות שלנו אנחנו יודעים שבישול וגינון בדרך כלל באים יחד, אז כשבא לכם לגוון עם האוכל אפשר לשלב ולקשט עם פרחי מאכל.
פרחים אכילים לעוגה, למאפים, סלטים ועוד מוסיפים עניין, צבע ומקוריות – המחמאות יבואו לבד..

פרחים אכילים – איך ולמה?
פרחי מאכל נמצאים בשימוש בבישול כבר אלפי שנים, פרחים למאכל טעימים חיים בסלט, בחליטת תה, מסוכרים או אפויים. בכל אופן, דרושה התערבות מינימלית ותיבול עדין כדי להרגיש את הטעם המיוחד של מרכיבי הפרח, (גם אם הטעם לא משהו – המראה של המנה בטוח קיבל חיזוק).

לפני השימוש צריך לוודא כמה דברים:
א. שהפרחים אכן למאכל. אפשר להשתמש ברשימה בהמשך הכתבה או פשוט לבדוק באינטרנט- בכל אתר שנראה מהימן ורציני.
אין להשתמש בפרח מצמח לא מוכר, שכן לעיתים הפרחים יכולים להכיל מרכיבים רעילים לאדם. לעיתים פרחי הצמח יהיו אכילים אך חלקים אחרים עלולים להיות רעילים (כמו בצמח ‘סמבוק שחור’).
ב. להפעיל שיקול דעת לגבי מקור הפרחים. לא לקטוף פרחים מרוססים, פרחים מאובקים בצידי דרכים או פרחים מוגנים.
ג. כמו בכל מזון, כל אדם מגיב אחרת למרכיבים, לכן יש  להשתמש לצרוך במשורה ולראות שלא מתפתחת תגובה חריגה.
ד. רצוי לקטוף פרחים טריים (עדיף) בשעות הבוקר.
ה. רצוי להסיר אבקנים ואת בסיס הפרח ולנסות להשתמש בעיקר בעלי הכותרת.
ו. כדי לנקות פרחים אכילים אפשר להציף אותם בקערת מים או לשטוף מתחת לזרם עדין. לנסות לא לקמט אותם  (יהפכו למרירים).
ז. כדי לשמור פרחי מאכל במקרר מומלץ לייבש טוב ולהניח בנייר סופג.

אחרי שהבנו מה צריך לעשות וממה להזהר ניגש לעניין- איזה פרחים אפשר לאכול?
פרחים אכילים רצוי לחלק לפי משפחות כך שיהיה קל לזכור ולסווג את סוגי הפרחים. כמובן שהרשימה היא חלקית בלבד ומורכבת בעיקר מצמחים שניתן למצוא ברוב המשתלות.
• משפחת המורכבים- חרצית, קמומיל , ציפורני חתול (קלנדולה), דרדר, חיננית, אכילאה, דליה, חמניה, קיפודנית ארגמנית, טגטס, לענה, סטיביה וארטישוק.
• משפחת השפתניים- לוונדר, בזיליקום, רוזמרין, מרווה, נענע, מיורן, קורנית (טימין), זעתר.
• משפחת הפרפרניים – תלתן, טופח, אפון.
• משפחת החלמתיים – היביסקוס, חוטמית, במיה.
• משפחת הסיגליים – סיגלית אוסטרלית, אמנון ותמר.
• משפחת הורדיים – ורד, תות שדה, תפוח.
• משפחת הדלועיים – דלעת, קישוא, מלפפון.
• משפחת הנרקיסיים – שום, עירית, בצל.
• משפחת הסוככיים – שומר, שבת (שמיר), כוסברה, גזר, סלרי.
• משפחת המצליבים – חרדל, צנון, כרוב, כרובית, קייל, באקצוי, ברוקולי, לפת, בן חרדל מצוי (רוקט), גרגיר הנחלים.
• משפחת ההדסיים- פיג’ואה, הדס, פיטנגו, גויאבה.
• משפחת הגרניים- גרניום, גרניום לימוני, מקור החסידה.
• משפחת ההדרים- כל הפרחים של עצי ההדר הם צמחים אכילים.
• משפחת הזיתיים- לילך, יסמין.

צמחים נוספים בעלים פרחים למאכל הם צלף, יערה, יוקה, סמבוק והמרוקליס.
בחורף אפשר למצוא גם פרחים אכילים של כובע הנזיר, שלהב (פלוקס), פרימולה, חמציץ ועוד.
גם בגינות צל, אפשר ליהנות מפרחים אכילים כמו פרחי בגוניה, פוקסיה הבשמת.

בטבע אפשר ללקט פרחי כליל החורש, נזמית לופתת, ציפורנית מצרית, עירית גדולה, ציפורני חתול מצויות, חלמית, חרדל השדה, ילקוט הרועים, חרצית עטורה, תלתן ארגמני ועוד. (זוכרים את עניין הזיהוי והצמחים המוגנים?)

דילוג לתוכן