טיפול בסחלב בתוך הבית דורש מאיתנו למקמו במקום מואר מאוד ללא קרינת שמש ישירה בטמפ' של 18-28 מעלות. השקיה תינתן פעם בשבוע ורק שהמצע מתייבש (מומלץ מים מינרלים, מי מזגן או מי גשם). יש להמנע מעודפי מים בתחתית העציץ. עם סיום הפריחה יש לקטום את גבעול הפריחה כמעט עד בסיסו ולהמשיך להשקות לפי צורך. לזירוז פריחה מחודשת מומלץ להוציא את הסחלב מסוף ספטמבר מחוץ לבית, למקום מוצל וקריר (קיר צפוני) למשך שישה שבועות.
שורשי הסחלב - מלבד הזנת הצמח השורשים משמשים גם לעיגון הצמח. סחלב בטבע נאחז בצמחים אחרים ומתקיים כאפיפיט (נעזר בצמח אחר לאחיזה בלבד). תופעה המייחדת את משפחת הסחלבים היא שגם השורשים שלהם יכולים לבצע את תהליך הפוטוסינתזה, עדות לכך היא העובדה שכאשר מרטיבים שורש שחשוף לאור צבעו הופך לירוק. לכן אנו שותלים את הסחלבים בעציצים שקופים, על-מנת לאפשר לאור לחדור ולהגיע את השורשים. כמו כן, אנו משתמשים במצע מנוקז היטב שמספק לשורשים סביבה מיטבית הדומה לתנאים בהם השורשים נמצאים בטבע. השורשים מסתדרים טוב בתנאים של צפיפות, כלומר הצמח יכול להשאר בעציץ הגידול למשך תקופה ארוכה.
אור הוא הגורם המכריע לקביעת פריחת הסחלב. כמות אור מתאימה תורמת להתפתחות תקינה של הצמח ואגירת חומרי מזון. יש למקם במקום מואר ומאוורר אך ללא שמש ישירה. בתנאי אור ירודים הפריחה תהיה דלילה ופגומה. התבוננות בצבע העלים מגדירה לנו את כמות האור שהצמח מקבל. צבע העלים ירוק בהיר- הצמח מקבל כמות אור מספקת. צבע העלים ירוק כהה- הצמח מקבל כמות אור נמוכה. עלים צהובים ויבשים- הצמח נמצא במקום עם רמת קרינת אור גבוהה מידי. פריחה בפרחים מופיעים שישה עלי כותרת ציוריים, עלי הגביע המיוחדים בפרחי האורכידיאות משמשים למשיכת חרקים מאביקים. גבעול הפרח גדל מחיק העלה ומתארך במשך זמן רב – לכן הפרחים נוצרים זה מעל זה (מופע פריחה מונופודיאלי) – כלומר, הפרחים הבוגרים נמצאים מתחת לצעירים. בזן פלנופסיס יתעורר מכל חיק עלה רק ענף פריחה אחד, ובדרך כלל יפרוץ עמוד פריחה חדש בחיק העלה שנמצא מתחת ל- 3-4 עלים גדולים. כמות הפרחים ומשך הפריחה זו דרכו של הסחלב לתגמל את המגדל הטוב שלו. בסחלב שממוקם נכון ומטופל היטב – הפרחים יפרחו חודשים ארוכים. צמח אחד יכול להיות בעל עמוד פריחה אחד או שניים (במקרים מסוימים אפילו שלושה). פריחה בתנאים טובים יכולה להחזיק כמה חודשים.
יש סוגי סחלבים כמו סחלב צימבידיום שמתנהג כמו צמח רגיל - שורשיו שתולים בקרקע שלא כמו סחלב פלנופסיס. פופולארי מאוד באירופה כיוון שהוא מסוגל לשרוד טמפרטורות נמוכות עד לכ- 7 מעלות צלזיוס. הוא סחלב הנחשב ליוקרתי, עם פריחה מרובה והיחיד שניתן לשתילה בגינה, בצל.
לסיכום, טיפול בסחלב
השקיה: בחודשים הקרים אחת לשבועיים, בחודשים החמים אחת לשבוע. מומלץ להשקות את הסחלב במים ללא מלחים (למשל מי גשם, מי מזגן, מים מינרלים או מים קרים לאחר רתיחה). חשוב מאוד לסלק את עודפי המים מהתחתית (שורשי הצמח רגישים לעודפי מים שגורמים לריקבון ופגיעה בסחלב) למעשה עודף השקיה מסוכנת יותר ממחסור במים. דישון: בחודשים החמים אחת לשבועיים בדשן מתאים לסחלבים.
טמפרטורה: סחלב יכול לגדול בטמפרטורות שנעות בין 15-32 מעלות.
לחות: הסחלב הוא צמח טרופי שאוהב לחות, במקומות יבשים ניתן להגביר את הלחות באיזור הסחלב בכמה אמצעים: מיקום ליד צמחים אחרים, ריסוס עלוות הצמח במים, שימוש בתחתית שבה יש מים ויש בה חלוקי נחל ועליהם מונח הסחלב (יש לשים לב שהעציץ לא יהיה טבול במים).
לאחר הפריחה: בגמר הפריחה מומלץ לקטום את גבעול הפריחה של הסחלב כ-3 ס"מ מבסיסו. בתנאים מתאימים הסחלב ישגשג, יצמיח עלים חדשים ויחזור לפרוח כל שנה.
בין מחזורי פריחה ניתן להעביר את הסחלב למיכל גדול יותר ע"פ צורך ובו בעת לגזום שורשים יבשים, פגומים או רקובים.